8 onmisbare tips als je ten huwelijk bent gevraagd!

Je bent ten huwelijk gevraagd? Gefeliciteerd! Hoe nu verder?
Hier 8 handige tips bij het nemen van de stappen richting jullie droombruiloft.

Tip 1) Natuurlijk bel je als eerste (als je uitgehuild bent) je moeder om het goede nieuws mee te delen 🙂 Zodra je je moeder hebt gesproken, bel je al je BFF’s en de familie die jij belangrijk vindt. Je wil niet dat zij er via Facebook achter moeten komen dat je verloofd bent. Het geeft hun het gevoel dat zij niet zo speciaal voor jou zijn, omdat je het niet persoonlijk met ze heb gedeeld. Na de close vrienden & familie te hebben ingelicht, mag natuurlijk de hele wereld het weten ❤️ Delen maar! Veel stellen bedenken tegenwoordig een eigen # Alles wat dan met hun bruiloft te maken heeft en op social media wordt gepost, zou dmv diezelfde # kunnen worden verzameld, super leuk! #weirdcloset

image

Tip 2) Zodra je het nieuws aan mensen begint te vertellen, kun je al snel de vraag verwachten; Wanneer?? Bedenk daarom alvast met je aanstaande wanneer jullie willen gaan trouwen, dit jaar nog? Volgend jaar zomer? Op die manier kun je de exacte datum nog even open houden, maar geef je wel alvast een indicatie. Ook is het belangrijk om alvast te bedenken waar jullie willen gaan trouwen, aangezien de meeste locaties al maanden of zelfs een jaar van tevoren volgeboekt zitten.

image

Tip 3) Begin te budgetteren.. I know, het is saai en wellicht moeilijk om over te beginnen, maar bespreek met elkaar wat voor budget jullie kunnen en willen invoeren voor de volledige bruiloft. Van daaruit kun je het budget opdelen, zodat je een idee hebt van hoeveel je aan welk onderdeel wil en kunt besteden. Sommige stellen hebben geluk met de hulp van ouders, bespreek in dat geval ook met hun wat zij bij willen dragen aan de kosten, zodat je dit in je budget planning mee kunt nemen. Hier vindt je een handig bestandje om de kosten in bij te houden, zodat je ten alles tijde inzicht hebt.

image

Tip 4) Begin een gastenlijst samen te stellen. Het handigste is om meerdere lijsten te maken en deze in categorieën op te delen. Bv; een lijst met MUST, een lijst met LIKE en een lijst met MAYBE. De must lijkt me duidelijk, die komen sowieso, de like zijn de mensen die je graag zou willen uitnodigen en als laatste de lijst met maybe. Dit zijn de mensen die je alleen uitnodigt als het uitkomt qua budget en ruimte.

image

Tip 5) Oké, je weet nu je budget en wie je zou willen uitnodigen. Dan is het slim om de locatie te gaan reserveren. Je gaat eerst even lekker op internet bekijken wat jullie aanspreekt en binnen het budget valt en dan ga je afspraken plannen om de plekken te bezichtigen. Zodra jullie iets moois zijn tegengekomen, direct in optie nemen! Je zou niet willen dat jullie verliefd worden op een plek en dat deze niet meer beschikbaar is..

image

Tip 6) Nu de locatie bekend is en dus ook de datum, kun je verder gaan plannen.
Wil je een bepaald thema of specifieke kleuren verwerken in je bruiloft? Je wil waarschijnlijk in elk geval een fotograaf, misschien een band of dj voor op je feest, mooie bloemstukken en een prachtig bruidsboeket, dan natuurlijk ook de bruidstaart, wellicht een mooi bruidskapsel compleet met bruidsmake-up, trouwringen, een pak voor hem en voor jou uiteraard een adembenemende bruidsjurk 😍 Ga hier alvast over nadenken en naar op zoek. Zelf vind ik Pinterest heel handig om (geheime) borden op aan te maken die je kunt gebruiken als moodboard.

 

image

Tip 7) In Nederland stuur je niet echt een save the date kaart voordat je de daadwerkelijke uitnodiging verstuurt, maar het mag natuurlijk wel 🙂 Stel nou dat je een bruiloft wil houden die 2 dagen duurt, of die in een ander land plaatsvindt of waarbij mensen van ver moeten komen, of jullie trouwen midden in een vakantie, dan is het handig om mensen een maand of 8 van tevoren alvast een save the date kaartje te sturen, zodat zij er ook rekening mee kunnen houden tijdens hun eigen planning en jullie dag niet hoeven te missen!

image

Tip 8) Als je alles hierboven hebt gedaan, kun je lekker gaan relaxen ☺️ Vergeet vooral niet te genieten van alles en probeer niet teveel te stressen. Hou het dicht bij jezelf! Heel veel mensen zullen lief bedoeld suggesties gaan geven, maar bedenk dat het alleen om jou en je aanstaande draait en dat het jullie grote dag is en die van niemand anders. Vul jullie dag dan ook zo in dat het voor jullie beiden de mooiste dag wordt ❤️

image

Misschien heb je een groter budget en kun je een weddingplanner inhuren of wellicht heb je een hele lieve vriendin die zich als ceremoniemeester beschikbaar stelt. Maak daar in elk geval gebruik van als het je wordt aangeboden! Vaak wil je teveel zelf doen en alles zelf regelen, maar het gaat je een hoop zorgen ontnemen, waardoor jij meer kunt genieten van je speciale dag 👰🏽

Ik hoop dat bovenstaande tips je een beetje gaan helpen met je planning! Vergeet niet dat de voorpret ook de helft is van de totale pret 😏 Met de jacht naar je bruidsjurk, zou ik je persoonlijk verder kunnen helpen. Wij bieden namelijk mooie custom made trouwjurken aan, die binnen jouw budget vallen 😁

Benieuwd? Kijk op de website of mail/bel me voor een afspraak!

Heel veel liefs
Danielle
Weird Closet bruidsmode

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s