Wat een rare naam! Weird Closet..

Wie is Weird Closet bruidsmode nou eigenlijk? Waarom heten we zo “raar” en wat is onze visie/ missie?

Mijn naam is Danielle Raar en ik ben 33 jaar geleden geboren in Haarlem. Al zolang als ik kan praten, ben ik bezig met stoffen en mode.
Noem het een aangeboren afwijking of noem het een passie 😉 Ik volg niet de laatste mode en ben absoluut geen hipster, maar ik maak al mijn hele leven mijn eigen mode zonder me iets van trends aan te trekken.

Mijn motto is dat je vooral moet dragen wat jij zelf mooi vindt en waar je je prettig & comfortabel in voelt, want dan zie je er ook op je best uit 🙂

Voor iedereen die van stoffen houdt, geldt denk ik hetzelfde.. Je ziet een stof en moet er eventjes aan voelen. Inmiddels hoef ik maar een klein stukje stof te zien en ik weet al precies wat je ervan kunt maken en hoe het om je lichaam zal vallen.
Persoonlijk vind ik de stoffen waarvan bruidsjurken worden gemaakt, de allermooiste stoffen ter wereld. Ik ben dol op satijn, zijde, organza en kant en noem ze dan ook liefkozend de Ferrari’s onder de stoffen 🙂

Behalve dat het rijke, luxe stoffen betreft, spreekt het romantische en symbolische aspect van bruidsmode mij ook heel erg aan. Ik ben een beetje ouderwets ingesteld en zie trouwen als iets heel moois. Je belooft elkaar om voor lange tijd (liefst voor eeuwig) er voor elkaar te zijn, elkaar te steunen, elkaar onvoorwaardelijk lief te hebben en van elkaar te houden op een manier zoals je met niemand anders op de wereld doet ❤️❤️❤️ Hoe mooi is dat?

image

 

Het grootste nadeel dat trouwen heeft in mijn optiek, is het hoge kostenplaatje. Er komt zoveel bij kijken! De locatie, eten & drinken, fotograaf, bloemen, bruidstaart, trouwauto, bruidsmake-up, bruidskapsel en dan natuurlijk nog het trouwpak voor hem en voor de dames het belangrijkste kledingstuk ooit; de trouwjurk!! 

Nu zijn er nog veel meer dingen waar je je geld aan kunt besteden om je bruiloft mooier te maken, maar jij als bruid weet eigenlijk al heel goed wat deze kosten allemaal zijn. Als je dit allemaal bij elkaar optelt, zit je toch op een aardig bedrag ennnn de dag na de bruiloft, blijven de rekeningen gewoon doorlopen..

Een aantal jaar geleden ging mijn beste vriendin trouwen en zijn we op pad gegaan om mooie bruidsjurken te bekijken. Alles wat we mooi vonden, was ver boven haar budget.. Ik vroeg me af waar die hoge prijzen nu toch aan liggen, de stof is het niet en qua arbeid hoeft dat ook niet zoveel te kosten.. Komt het door het dure pand? De luxe die je wordt geboden in de vorm van champagne? Het feit dat je in een bruidsmodezaak 6 dagen personeel nodig hebt? De grote voorraad aan bruidsmode die je moet hebben? Of ligt het aan de merknaam? Ik besloot op onderzoek uit te gaan!

Al snel kwam ik erachter dat het een combinatie is van de verschillende factoren. Het luxe pand, de champagne, de enorme voorraad en de personele bezetting, drijven de prijs sowieso al aardig op, maar ook de inkoop, merknaam, winstmarges en alle schakels die willen verdienen, spelen een rol. Dit moet anders kunnen, dacht ik toen!
Voor mijn vriendin heb ik toen een bruidsjurk laten maken in een atelier van mijn neef, dat gespecialiseerd is in bruidsmode en haar trouwjurk was fantastisch!! We hebben hem zelf helemaal naar wens samengesteld en ruim binnen haar budget laten maken.

image

Ze zeggen weleens dat een bruiloft de beste reclame is voor een bruidsmodezaak en dit is echt zo! Na haar huwelijk hebben diverse dames mij benaderd of ik ook zoiets voor hun kon doen en zo is mijn concept eigenlijk ontstaan.. Ik dacht, ik moet een manier kunnen vinden om dit aan te kunnen bieden aan alle bruiden, want iedereen heeft het recht zich prachtig te voelen op haar speciale dag!

Het atelier om de bruidsjurken te vervaardigen had ik al, nu alleen nog een locatie.
Na veel onderzoek te hebben gedaan, ben ik uitgekomen op een conceptstore in het centrum van Haarlem. Eigenlijk is dit een groot shop in shop concept, waar we met 40 verschillende creatieve ondernemers zitten. Iedereen huurt een klein stukje ruimte, waar je je producten kunt etaleren en verkopen. De locatie is 6 dagen per week geopend, waardoor veel mensen mijn producten kunnen zien en kopen, maar als ondernemer hoef je er maar 1 vaste dag per week aanwezig te zijn. De andere dagen letten de collega ondernemers op jouw spullen, waardoor ik veel tijd en vrijheid heb om bv leuke blogs te schrijven en te zorgen dat we online goed vertegenwoordigd zijn.

De andere 5 dagen werk ik ook, maar dan alleen op afspraak, waardoor ik wel gewoon 6 dagen service kan blijven bieden. Op deze manier kan ik alle bruidsjurken die je maar kunt bedenken voor je laten maken voor minder dan € 1000,-!! Wij werken vanuit het budget en wensen van de bruid, dus gaan samen met jou kijken wat er haalbaar is.
We hebben op de locatie zo’n 30 verschillende trouwjurken hangen, allemaal in andere kleuren, stoffen, maten en modellen, welke we als pasmodel gebruiken. Zo krijg je een goed beeld of een bepaald model het mooist bij jouw lichaam staat. Ook hebben we hier diverse stoffen liggen, accessoires, jasjes etc zodat we samen tot jouw droomjurk komen.

image

Waarom dan zo’n “rare” naam? Nou, daar heb ik meerdere redenen voor 🙂
Weird betekent Raar in het Nederlands en dat is mijn achternaam, letterlijk vertaald is de bedrijfsnaam dus Raar Kast (Raar’s kast, Rare kast). Dat vond ik gewoon grappig 🙂 Als tweede reden, heb ik voor deze naam gekozen omdat alles wat je niet volgens een bepaalde standaard doet, als “raar” wordt ervaren in onze maatschappij en wij doen alles anders; andere informele manier van werken, veel persoonlijker omdat je ook bij mij thuis je jurk mag ophalen, je kunt ons ook in de avonden en weekenden bellen of mailen, wij bieden custom made bruidsjurken voor hele lage prijzen, onze levertijd is gemiddeld 4 weken, we zitten in een shop in shop locatie en je krijg bij ons een kopje koffie ipv een glas champagne 🙂 Raar he?!
Als derde reden vond ik de naam passend, omdat niets “raar” is voor ons. Heb je een afwijkende maat? Ben je bv een stuk langer of korter dan gemiddeld? Wil je een bijzondere kleur? Wil je 5 trouwjurken die je hebt gezien mixen tot 1 perfecte bruidsjurk? Dan zit je bij ons helemaal goed! Wij kunnen namelijk alles laten maken!!

Ik hoop dat je een beetje een beter beeld hebt gekregen van wie ik ben en waar ik voor sta. Uiteraard zou ik het heel leuk vinden als je een reactie achterlaat of me gezellig in het echt komt opzoeken 🙂

Mail me via info@weirdcloset.nl of bel me op 06-26317751 voor een afspraak en wie weet tot snel!

Alvast een hele fijne jaarwisseling en ik hoop je te zien in 2016!!

Liefs Danielle

Weird Closet bruidsmode

image

Foto 1) Bruidspaar: Tim en Stephanie Akkerman
Fotograaf: A3nn fotografie
Styling: Suus Aponno
Jurk: Weird Closet

Foto 2&3) Concept, organization & photography: foreveryesphotography // Styled Dinner Table: zo.lies // Floral: korlaarbloemisten // Wedding-dress: weirdclosetbruidsmode // Suit: Suitable // Cake: Het Suikerhuys // Make-up: Kimberley meewis make up & more // Stationery: kijkhandmade // Prey-birds: @Valkerij/Fauconnerie Falcon’s Residence //  Bride & groom: Sebastiaan en Maaike Poelen //
Location: Ardennen, Belgium

3 gedachtes over “Wat een rare naam! Weird Closet..

  1. Helemaal geen “rare” naam!
    Trots je steeds tegen te komen met weird closet op social media,en prachtige creaties die je maakt!
    Leuk,
    Ik volg je nicht xxxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s