Zwanger trouwen.. Verplicht een positie trouwjurk? Nee hoor!

Vandaag wil ik mijn ervaringen met jullie delen m.b.t. de zwangere bruiden. Wat kun je wel en niet dragen en waar moet je nou op letten als je gaat shoppen voor je bruidsjurk terwijl je zwanger bent?

Vroeger werd er verwacht dat je reeds getrouwd was voordat je aan kinderen begon, maar gelukkig is dat allang niet meer zo. Toch merk ik bij sommige zwangere bruiden dat zij het moeilijk vinden om geconfronteerd te worden met opmerkingen van vooral de oudere generatie, voor wie dit absoluut uit den boze is. Zelf heb ik gemerkt dat de omgeving van de bruid vaak bepalend is voor de keuze van haar bruidsjurk tijdens haar zwangerschap. Als de omgeving vindt dat zij eigenlijk eerst had moeten trouwen, valt de keuze van de bruid vaak op een wat wijdere trouwjurk, die de buik eigenlijk een beetje verbergt. Veelal merk ik dat zij dan kiezen voor de empire of prinsessen stijl met veel tule en volume al direct vanaf onder de borst. Wat ik merk bij de zwangere bruidjes waarvan de omgeving juist heel enthousiast is en positief over zwanger trouwen, is dat zij vooral kiezen voor een nauwsluitender model van kant. Het fit and flair model en de a lijn zijn beiden erg populair. Deze jurken sluiten prachtig aan op alle plekken, waardoor je zwangere buik juist geaccentueerd wordt.

Vaak krijg ik te horen dat de zwangere brides to be moeite hebben om een passende bruidsjurk te vinden en dat de meeste bruidsjurken die geschikt zijn voor zwangere bruiden, hen helemaal niet bevallen en zichzelf lomp laten voelen. Zo wil je je natuurlijk niet voelen tijdens jouw trouwdag en gelukkig kan ik je vertellen dat dit ook helemaal niet meer hoeft!
Welke bruidsjurk het beste past bij jou tijdens je zwangerschap, is en blijft natuurlijk een persoonlijke keuze. De een heeft heel erg de behoefte om haar buik te verbergen, terwijl de ander juist trots is op dit mooie bolletje en deze graag als middelpunt van de trouwjurk ziet. Het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt in je jurk! Je moet er de hele dag in kunnen lopen, zitten, dansen en bewegen zonder dat het je gaat irriteren. De locatie en periode waarin je gaat trouwen, zijn ook zeker van belang tijdens de keuze voor je bruidsjurk. Wil je een warme of juist luchtige jurk? Wel of geen mouwtjes? Korte of lange jurk? Dat kun je voor jezelf alvast vooraf bedenken.

Hoe wil jij eruit zien tijdens de grote dag? Hoe heb je jezelf voorgesteld als bruid? Ben jij het prinsessen type of meer van de mermaid? Hou je van veel versieringen of liever een wat simpelere bruidsjurk? Tegenwoordig is alles mogelijk en jazeker ook voor de zwangere bruid! Bij Weird Closet bruidsmode in Haarlem bieden we je de mogelijkheid om jouw eigen droomjurk samen met ons te ontwerpen, zodat je zeker weet dat jij je fantastisch voelt in jouw trouwjurk! Wij laten onze bruidsjurken maken in een gespecialiseerd atelier en houden hierbij ook uiteraard rekening met de zwangerschap. We meten je van top tot teen op, spreken van tevoren goed door wat jouw wensen zijn, hoe ver je bent in de zwangerschap en zorgen ervoor dat je babybuikje de juiste ondersteuning krijgt gedurende de hele dag. Wij begrijpen heel goed dat deze dag belangrijk voor je is en dat alles ook al heel veel kost. Helemaal met een kleintje onderweg, kunnen wij ons voorstellen dat je niet duizenden euro’s kwijt wil zijn aan jouw trouwjurk. Wij bieden onze bruidsmode voor de zwangere bruiden dan ook aan tussen de € 750,- en € 1000,- volledig op maat en naar wens voor jou gemaakt.

Wil je een persoonlijk advies of heb je nog vragen?
Mail of bel gerust en je hoort dezelfde dag nog van mij!

Met hartelijke groet,
Weird Closet

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s